Tjäna pengar till idrottsföreningen

Genom att tjäna pengar till idrottsföreningen kan ett lag fylla på sin klubbkassa och hitta på något roligt tillsammans för pengarna de har dragit in. Olika lag har olika drömmar men populära aktiviteter inkluderar att åka på träningsläger eller cuper tillsammans. Då kan laget både utöva idrott och få en rolig liten minisemester ihop. Det är ett perfekt sätt att lära känna varandra lite bättre. Det finns flera sätt som ni kan tjäna pengar till laget. Vissa sätt är bättre än andra. Här går vi igenom lite tips på bra saker att tänka på när ni vill tjäna ihop pengar till er idrottsförening.

Sälj lättsålda produkter

Det absolut bästa tipset är att sälja lättsålda produkter som i princip alla behöver och använder. Till sådana produkter hör kakor, kryddor, hygienartiklar, strumpor och kaffe. Att sälja den typen av produkter till släkt och vänner är relativt enkelt. Om det både handlar om en produkt som personen i fråga behöver och denne samtidigt dessutom stödjer sin lokala ungdomsidrott finns det ingen anledning att inte köpa. Se bara till att villkoren är vettiga så att ni exempelvis inte behöver ligga ute med några pengar och att ni har returrätt för de varor som eventuellt inte har blivit sålda.

Välj produkter utefter säsong

Det är ingen större idé att sälja saffran under sommaren eller badshorts på vintern. Att däremot sälja just saffran under julen eller badshorts på sommaren kan vara en riktigt bra idé. Något som det däremot alltid är säsong för är kaffe. Väldigt många hushåll köper kaffe regelbundet. Exklusiva kaffepaket från Kaffekassan är en väldigt lättsåld produkt som många idrottsföreningar har tjänat ihop bra med pengar på genom att sälja. Hos Kaffekassan får laget hela 40 procent av vinsten på sålda produkter. Ni har dessutom full returrätt, så alla produkter som inte har blivit sålda kan ni skicka tillbaka utan problem.